loading...
عمق نگرانی های ما؛ فاصله ی ما را از خدا نشان می دهد ...
دختری که تنها نیست..... بازدید : 1 دوشنبه 20 خرداد 1392 نظرات (0)

آیا عشق پیری، معرکه گیری است ؟
معمولا آغاز یک رابطه عاطفی باشور و اشتیاقی وصف ناشدنی همراه است. حس و حالی که همه جنبه های زندگی فرد را تحث تاثیر قرار می دهد. در چنین شرایطی است که فرد احساسات درونی خود را به صورت واژه های عاشقانه بیان می کند و اگر دستی بر قلم داشته باشد و سر سوزن ذوقی، دست به کار نوشتن می شود. طبیعتا شکل گیری این گونه وابستگی های عاطفی بیشتر در دوران جوانی اتفاق می افتد و بنا به اقتضای شور و حال جوانی، بروز واکنش های احساسی در این دوران بیشتر دیده می شود. اما پایان دوران جوانی الزاما به منزله خاتمه شور و احساسات عاطفی در انسان نیست. کما اینکه نمونه های بسیاری از عشق های دوران میانسالی و یا حتی سالمندی را در جامعه شاهد بوده ایم که عمدتا با شور و حالی آتشین همراه بوده اند. در واقع این نمونه ها واکنش طبیعی یک فرد به هنگام ایجاد یک علقه درونی هستند اما به دلیل اینکه بنا به عرف جامعه، انتظار بروز آن را در این دوره سنی نداریم اکثرا تبدیل به نقل محافل و مجالس می شوند و یا حتی مورد شماتت و نکوهش قرار می گیرند.

هر چه می خواهد دل تنگت بگو…
از نظر روانشناسی بر زبان آوردن احساسات درونی، موجب ایجاد حس رضایت و آرامش در فرد می شود. این احساسات درونی می توانند مثبت یا منفی باشند. وقتی شما با کسی درددل می کنید، احساس می کنید که در برابر مشکلات تنها نیستید. این مسئله حتی اگر به حل مشکل شما منجر نشود از فشار روانی که تحمل می کنید خواهد کاست. ازطرف دیگر با این کار، احساس محرم بودن را در فردی که با او درددل می کنید به وجود می آورید و این به صمیمیت بین شما خواهد افزود. ( البته ناگفته پیداست که در انتخاب چنین فردی باید دقت کرد.)
این مسئله درمورد احساسات مثبت نیز صدق می کند. بر زبان آوردن کلمات عاشقانه، معمولا با احساس لذتی درونی همراه است. از طرف دیگر شنیدن چنین عباراتی نیز شور و حال لذتبخشی را در فرد ایجاد خواهد کرد و موجب افزایش حس اعتماد به نفس و احساس آرامش خواهد شد. ( این امر به ویژه در مورد خانم ها نمود بیشتری دارد. )
چنانکه پیامبر گرامی اسلام می فرماید، این سخن مرد که به همسرش می گوید، واقعا ترا دوست دارم ، هرگز از قلبش خارج نخواهد شد.
ابراز عشق، نکته ای است در گفته ها و شیوه زندگی بزرگان بارها و بارها مورد تاکید قرار گرفته. نامه های عاشقانه لئو تولستوی، ویلیام شکسپیر، جبران خلیل جبران، … و به ویژه نامه های عاشقانه دکتر چمران که در گرماگرم معرکه آتش و خون، در میدان جنگ به رشته تحریر در آمده اند گواه خوبی بر این مدعا هستند.

تاثیرات متقابل گرسنگی و عاشقیت !!!؟
به باور عموم مردم، شور و التهاب اوایل آشنایی با گذشت زمان فروکش می کند. این افراد معتقدند که رسیدن به معشوق و درگیر شدن با مشکلات زندگی روزمره عوامل اصلی در کمرنگ شدن اشتیاق اولیه هستند. از حق نباید گذشت که عوامل یاد شده، تاثیر چشمگیری بر نوع رابطه زوجین دارند. دغدغه های گذران زندگی پس از ازدواج و فشارهای ناشی از آن مسلما بخش عمده ای از ذهن دو طرف را به خود مشغول خواهند کرد.
گفتگوهای مرتبط با مسایل عاشقانه، بیان آرزوها، شعر، موسیقی، سینما و مطالب دوست داشتنی دیگر، دست کم بخشی از جای خود را به گفتگو در زمینه لزوم صرفه جویی، بازپرداخت وام، قسط، کرایه خانه، دخالت ها و احیانا متلکهای والدین طرف مقابل و … می دهند.
زندگی زیر یک سقف، از برخی از خصوصیات منفی طرفین، که در ملاقات های چند ساعته دوران دوستی ونامزدی مخفی مانده بوده، پرده بر می دارد.
و همه این عوامل آبی می شوند بر آتش اشتیاق.

عاشق کور است…
معمولا در ابتدای دوران آشنایی فرد، تنها نکات مثبت طرف مقابل را می بیند و هیچکدام ازعیب های معشوق، از نظر او عیب محسوب نمی شوند. اما با گذشت زمان این پدیده کاملا بر عکس می شود و طرفین در پیدا کردن و زیر دره بین بردن عیب ها و نواقص همدیگر، مسابقه می گذارند.
سخت اما شدنی
گاهی اوقات بیان احساسات واقعا مشکل می شود. و صد البته این امر در مورد احساسات مثبت دشوار تر هم هست. برخی افراد حتی با به یادآوردن خاطرات و جملات عاشقاته ای که یک روز به راحتی بر زبانشات جاری می شد دچار تعجب می شوند. معمولا این افراد این خاطرات را ناشی از شور جوانی می دانند و تکرار آن را امری غیر ممکن به حساب می آورند. اما آیا واقعا ابراز محبت به کسی که دوشادوش شما، برای ساختن یک زندگی تلاش می کند اینقدر دشوار است؟


فرض کنیم که این امر بسیار دشوار باشد، اما حتی اگر بخواهیم از نقطه نظر عقل و منطق به موضوع نگاه کنیم با توجه به تاثیرات چشمگیری که ابراز احساسات در بهبود شرایط زندگی دارد، باز هم عقل حکم می کند که برای به دست آوردن این مهارت تلاش کنیم. شاید لازم باشد گاهی اوقات چشممان را کمی به روی عیب های طرف مقابل ببندیم. شاید باید به خاطر بیاوریم که خود ما هم چندان موجود بی عیب و نقصی نیستیم. شاید باید سری به دفتر خاطراتمان بزنیم و لابلای ورق های آن، صفحه های مربوط به محبت های طرف مقابل را یک بار دیگر مرور کنیم.

دست به قلم ببرید
شاید اوایل به زبان آوردن برخی کلمات در شرایط رو در رو کمی دشوار باشد. پس دست به قلم ببرید و نامه بنویسید. لازم نیست حتما یک نامه داغ عاشقانه بنویسید. می توانید با تشکر کردن از کارهایی که برایتان انجام می دهد آغاز کنید. یا از تحسین نکات مثبتی که در او می بینید و دوست دارید. یا از خاطرات شیرینی که با هم داشته اید. یا حتی از حرف هایی که در دلتان مانده و نگفته اید. نگذارید سکوت هر روز بیشتر از روز پیش بین شما فاصله بیندازد. به این ترتیب خواهید دید که نوشتن نامه عاشقانه کار سختی نیست. امتحان کنید.

اظهار محبت به همسر ، از نشانه های تکامل ایمان در فرد است. پیامبر گرامی اسلام (ص)

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 5
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 11
  • آی پی دیروز : 2
  • بازدید امروز : 14
  • باردید دیروز : 0
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 16
  • بازدید ماه : 23
  • بازدید سال : 41
  • بازدید کلی : 274
  • کدهای اختصاصی